Turks Burgerschap: Het proces voor het verkrijgen van Turks burgerschap

Procedure voor het verkrijgen van Turks burgerschap

Veel buitenlanders doen jaarlijks een aanvraag voor Turks burgerschap. Hier is een korte samenvatting van wat u moet voldoen om Turks burgerschap te verkrijgen.

1 – Turks burgerschap bij geboorte

Als één van de ouders Turksburger is, krijgt het kind automatisch Turks burgerschap.

2 – Turks burgerschap voor volwassenen

a) Aanvraag

  • De aanvrager moet:
  • gedurende tenminste vijf jaar in Turkije woonachtig zijn en gedurende die periode het land niet langer dan zes maanden hebben verlaten.
  • geen ziekten hebben die de volksgezondheid in gevaar brengen.
  • basiskennis hebben in de Turkse taal.
  • financiele situatie kunnen aantonen in Turkije.
  • geen strafregister hebben.
  • De kans om een Turks burgerschap te krijgen kan worden verbeterd als de aanvrager een waardevolle bijdrage levert aan de Turkse samenleving en / of zijn cultuur.

b) Via huwelijk.

  • Dit is waarschijnlijk de makkelijkste manier om een Turkse burger te worden. De regels die moeten worden vervuld zijn:
  • de aanvrager moet minimaal drie jaar met een Turkse burger zijn getrouwd.
  • het echtpaar moet samen op hetzelfde adres leven.
  • de aanvrager mag geen bedreiging voor de nationale of de openbare veiligheid zijn.
  • e aanvrager moet door de Turkse familie van de echtgenoot / echtgenote worden geaccepteerd.

c) Toepassing door investering.

  • Volgens de nieuwe wet vanaf 31/12/17 kunnen buitenlanders Turks burgerschap krijgen via investeringen in Turkije als aan één van de volgende eisen wordt voldaan.
  • de aanvrager koopt een onroerend goed in Turkije voor minimaal 1 miljoen USD.
  • de aanvrager belegt in een bedrijf in Turkije voor minimaal 2 miljoen USD.
  • de aanvrager heeft ten minste 100 personeel in Turkije.
  • de aanvrager doet een deposito aan ten minste 3 miljoen USD aan een Turkse bank.
  • de aanvrager belegt minimaal 3 miljoen USD in Turkse obligaties.
Om het burgerschap te verkrijgen, mag de aanvrager de investering gedurende ten minste drie jaar niet wijzigen.

d) Wederom aanvraag voor Turks burgerschap.

Degenen die hun Turkse burgerschap hebben verloren, kunnen na minimum drie jaar geleefd in Turkije wederom aanvraag indienen.